Vanilková sedlina s ovocem
35 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceSolamyl
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
36 g
Cukr
25 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozšleháme vejce, přidáme cukr, vanilkový cukr a škrobovou moučku.
- 2Malé formičky z varného skla nebo porcelánu vymastíme a naplníme směsí do 3/4. Vaříme ve vodní lázni v kastrole naplněném vodou do poloviny výšky formiček asi 15 minut.
- 3Vychladlou sedlinu vyklopíme na talířky a ozdobíme ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.