Vanilková zmrzlina se smetanou

185 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 110gramůCukr krystal
    • 1lžičkaCukr vanilka
    • 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžícePuding-vanilkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Cukr
28 g
Vápník
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu. Žloutky utřeme s cukrem a 1 lžičkou vanilkového cukru do pěny. Žloutkovou pěnu zředíme smetanou a tuto směs přivedme k varu ve vodní lázni. Směs necháme vychladit na pokojovou teplotu.
  • 2
    Než směs vychladne, z bílků, které nám zbyly po žloutcích, vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do vychladlé směsi. Nakonec zmrzlinu necháme alespoň 2,5 hodiny zmrazit v mrazáku.
  • 3
    Tuto pochoutku servírujeme zmrzlou, ozdobenou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.