Vanilková zmrzlina se smetanou
185 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 110gramůCukr krystal
- 1lžičkaCukr vanilka
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePuding-vanilkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Cukr
28 g
Vápník
30 mg
Postup přípravy
- 1Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu. Žloutky utřeme s cukrem a 1 lžičkou vanilkového cukru do pěny. Žloutkovou pěnu zředíme smetanou a tuto směs přivedme k varu ve vodní lázni. Směs necháme vychladit na pokojovou teplotu.
- 2Než směs vychladne, z bílků, které nám zbyly po žloutcích, vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do vychladlé směsi. Nakonec zmrzlinu necháme alespoň 2,5 hodiny zmrazit v mrazáku.
- 3Tuto pochoutku servírujeme zmrzlou, ozdobenou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.