Vanilkové black rohlíčky

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžičkyKakao - prášek
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaVanilinový cukr
    • 80gramůCukr moučka
    • 1lžíceRum
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme suché ingredience – mouku, 20 g cukru moučka a kakao. Přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Směs spojíme rumem. Vypracujeme kuličku, kterou necháme do druhého dne odležet v lednici, zabalenou v potravinářské fólii.
  • 2
    Druhý den z kuličky vyválíme 2 cm tlustý váleček, nakrájíme ho na 0,5 cm široké kousky. Z každého kousku pak tvarujeme hnědé rohlíčky, které skládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    Pečeme na 180 °C asi 10 minut.
  • 4
    Ještě teplé je obalíme ve směsi z cukru moučky a vanilkového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.