Vanilkové black rohlíčky
35 min.
Ingredience
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKakao - prášek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaVanilinový cukr
- 80gramůCukr moučka
- 1lžíceRum
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme suché ingredience – mouku, 20 g cukru moučka a kakao. Přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Směs spojíme rumem. Vypracujeme kuličku, kterou necháme do druhého dne odležet v lednici, zabalenou v potravinářské fólii.
- 2Druhý den z kuličky vyválíme 2 cm tlustý váleček, nakrájíme ho na 0,5 cm široké kousky. Z každého kousku pak tvarujeme hnědé rohlíčky, které skládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Pečeme na 180 °C asi 10 minut.
- 4Ještě teplé je obalíme ve směsi z cukru moučky a vanilkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.