Vanilkové cukroví s čokoládou
40 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy lískové
- 100gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůCitronová kůra
- 100gramůČokoláda na vaření
- 25gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
937 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme moučkový vanilkový cukr, drcené oříšky, strouhanou citronovou kůru, přidáme měkké máslo, vejce a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme jej na silnější plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary.
- 2Plech potřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vyskládáme na něj kousky cukroví. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě přibližně 20 minut.
- 3V rendlíku rozpustíme čokoládu na vaření a vždy jednu polovinu cukroví v ní namočíme. Necháme vychladnout, rozdělíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.