Vanilkové domácí nudle

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
56 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jedno vejce rozmícháme ve lžíci vody a jednom pytlíku vanilkového pudinku. Do této směsi zapracujeme asi 200 g bezlepkové mouky, abychom získali vláčné těsto. Získané těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, který rozkrájíme nožem nebo rádýlkem na požadované tvary nudlí. Nakrájené nudle necháme na vále vyschnout a potom je vhodíme do vroucí vody a uvaříme je. Nudle budou vařené, když vyplavou na povrch hladiny vody v hrnci.
  • 2
    Sladké nudle podáváme horké, polité rozehřátým máslem a sypané moučkovým cukrem. Každou porci posypeme 2 lžícemi moučkového cukru a polejeme lžící rozehřátého másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.