Vanilkové domácí nudle
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- Na posypání a polití
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 8lžicCukr moučkový
- Nudle
- 1kusVejce slepičí
- 37gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 2lžíceVoda pitná
- 200gramůMouka bezlepková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
56 mg
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Jedno vejce rozmícháme ve lžíci vody a jednom pytlíku vanilkového pudinku. Do této směsi zapracujeme asi 200 g bezlepkové mouky, abychom získali vláčné těsto. Získané těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, který rozkrájíme nožem nebo rádýlkem na požadované tvary nudlí. Nakrájené nudle necháme na vále vyschnout a potom je vhodíme do vroucí vody a uvaříme je. Nudle budou vařené, když vyplavou na povrch hladiny vody v hrnci.
- 2Sladké nudle podáváme horké, polité rozehřátým máslem a sypané moučkovým cukrem. Každou porci posypeme 2 lžícemi moučkového cukru a polejeme lžící rozehřátého másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.