Vanilkové řezy

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůListové těsto
    • 3lžíceDžem rybízový
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
  • Krém
    • 2kusyVejce slepičí
    • 60gramůCukr vanilka
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 300mililitrůMléko polotučné
  • Poleva
    • 125gramůCukr moučkový
    • 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
774 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krém: smícháme vejce, cukr, mouku a trochu mléka. Zbytek mléka nalijeme do kastrolu se silným dnem a přivedeme téměř k varu. Za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 20 minut.
  • 2
    Odložíme jej stranou.
  • 3
    Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký obdélník 28x33 cm. Položíme jej na plech vypláchnutý studenou vodou.
  • 4
    Těsto propícháme vidličkou. Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 220°C (plyn 7) dokřupava a dozlatova.
  • 5
    Vyjmeme z trouby a necháme chladnout. Potom snížíme teplotu trouby na 180°C (plyn 4). Placku z těsta seřízneme na čtverec, ten na 3 stejné obdélníky široké 10 cm.
  • 6
    Smícháme moučkovy cukr s vodou a touto polevou potřeme 1 obdélník, který dáme na plech.
  • 7
    Pečeme 2 minuty, až se poleva začne trochu lesknout a ztvrdne. Necháme vychladnout.
  • 8
    Druhý obdélník dáme na vál. Potřeme jej stejnoměrně džemem a šlehačkou. Na něj položíme třetí obdélník a potřeme jej cukrářským krémem.
  • 9
    Nahoru položíme obdélník s polevou a po stranách jej posypeme drobečky z těsta.
  • 10
    Řezy necháme v chladničce do doby, než je budeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.