Vanilkové řezy
50 min.
Ingredience
- 250gramůListové těsto
- 3lžíceDžem rybízový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Krém
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr vanilka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
- Poleva
- 125gramůCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
774 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Krém: smícháme vejce, cukr, mouku a trochu mléka. Zbytek mléka nalijeme do kastrolu se silným dnem a přivedeme téměř k varu. Za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 20 minut.
- 2Odložíme jej stranou.
- 3Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký obdélník 28x33 cm. Položíme jej na plech vypláchnutý studenou vodou.
- 4Těsto propícháme vidličkou. Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 220°C (plyn 7) dokřupava a dozlatova.
- 5Vyjmeme z trouby a necháme chladnout. Potom snížíme teplotu trouby na 180°C (plyn 4). Placku z těsta seřízneme na čtverec, ten na 3 stejné obdélníky široké 10 cm.
- 6Smícháme moučkovy cukr s vodou a touto polevou potřeme 1 obdélník, který dáme na plech.
- 7Pečeme 2 minuty, až se poleva začne trochu lesknout a ztvrdne. Necháme vychladnout.
- 8Druhý obdélník dáme na vál. Potřeme jej stejnoměrně džemem a šlehačkou. Na něj položíme třetí obdélník a potřeme jej cukrářským krémem.
- 9Nahoru položíme obdélník s polevou a po stranách jej posypeme drobečky z těsta.
- 10Řezy necháme v chladničce do doby, než je budeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.