Vanilkové řezy s broskvemi
50 min.
Ingredience
- 3gramyCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůKakao
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceMléko polotučné
- 1200gramůKompot broskvový
- 250gramůMáslo čerstvé
- Krém
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 100gramůČokoláda hořká
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Broskvový kompot scedíme, necháme okapat a šťávu odložíme stranou. Broskve nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 2V míse ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci. Přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek do pečiva, nakonec přimícháme mléko a třetinu broskví. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Povrch těsta posypeme zbytkem broskví a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 25 minut. Po upečení plech vyjmeme, necháme vychladnout.
- 3V hrnci smícháme šťávu z broskví, přidáme cukr, vanilkový pudink a ze surovin uvaříme pudink, který poté necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, poté pomocí ručního šlehače postupně přimícháváme do hotového zchladlého pudinku. Směsí potřeme upečené těsto a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.