Vanilkové řezy s broskvemi

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 3gramyCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 4kusyVejce slepičí
    • 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50gramůKakao
    • 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 3lžíceMléko polotučné
    • 1200gramůKompot broskvový
    • 250gramůMáslo čerstvé
  • Krém
    • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskvový kompot scedíme, necháme okapat a šťávu odložíme stranou. Broskve nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 2
    V míse ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci. Přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek do pečiva, nakonec přimícháme mléko a třetinu broskví. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Povrch těsta posypeme zbytkem broskví a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 25 minut. Po upečení plech vyjmeme, necháme vychladnout.
  • 3
    V hrnci smícháme šťávu z broskví, přidáme cukr, vanilkový pudink a ze surovin uvaříme pudink, který poté necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, poté pomocí ručního šlehače postupně přimícháváme do hotového zchladlého pudinku. Směsí potřeme upečené těsto a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.