Vanilkové věnečky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
302 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní desce smícháme změklé máslo s moukou a 8 žloutky. Ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou, lžičkou vanilkového cukru, vmícháme kypřicí prášek a vypracujeme těsto. Necháme do druhého dne v chladu odpočinout.
  • 2
    Z těsta vyválíme praménky, které po dvou stáčíme a tvarujeme do věnečků. Povrch potřeme rozšlehaným zbylým žloutkem.
  • 3
    Věnečky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 10 minut.
  • 4
    Upečené, ještě teplé věnečky poprášíme zbylým vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.