Vanilkové věnečky
40 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 9kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
302 mg
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce smícháme změklé máslo s moukou a 8 žloutky. Ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou, lžičkou vanilkového cukru, vmícháme kypřicí prášek a vypracujeme těsto. Necháme do druhého dne v chladu odpočinout.
- 2Z těsta vyválíme praménky, které po dvou stáčíme a tvarujeme do věnečků. Povrch potřeme rozšlehaným zbylým žloutkem.
- 3Věnečky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 10 minut.
- 4Upečené, ještě teplé věnečky poprášíme zbylým vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.