Vanilkový karamelový krém s pomeranči a koriandrem
100 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 160gramůCukr krupice
- 3kusyPomeranče
- 1lžíceKoriandr celý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 850mililitrůMléko polotučné
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 15 polévkových lžic cukru a 6 polévkových lžic vody dáme do menšího hrnce, nejlépe se silným dnem a necháme rozpustit. Jakmile se cukr rozpustí, přivedeme k varu a necháme zezlátnout, ne však příliš zhnědnout.
- 2Nahřejeme 8 pudinkových misek, hotový karamel rozlijeme do misek, tak, aby pokryl dno i strany misek. Necháme vychladnout a ztvrdnout.
- 3Nastrouháme pomerančovou kůru a spojíme jí s mlékem a koriandrovými semínky v hlubším hrnci. Mléko přivedeme téměř k varu a dáme stranou uležet.
- 4Vejce, žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny, postupně přiléváme mléko a dobře rozmícháme. Vlijeme do misek, misky vložíme do pekáčku se zbylou vodou a dáme do předehřáté trouby asi na 40 minut, dokud nůž zapíchnutý do krému nezůstane čistý. Voda v lázni nesmí vřít. Když je krém hotov, vyndáme misky z vodní lázně a zchladíme nejméně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
- 5Před podáváním uvolníme krém po stranách misek a pomocí nože vyklepneme na talířek. Pomeranče rozdělíme na dílky a odstraníme bílou dužinu. Ozdobíme jimi krém a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.