Vanilkový krém pro alergiky

10 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžičkyŽelatina
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 240mililitrůSmetana sójová
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
240 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do žáruvzdorné misky vlijeme 5 lžic vody a vsypeme do ní želatinu. Necháme asi 5 minut změknout, potom misku vložíme do většího hrnce s vodní lázní a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
  • 2
    Prošleháme sójovou smetanu a vmícháme do ní cukr, rozpuštěnou želatinu a vanilkový extrakt. Necháme 40 minut vychladnout.
  • 3
    Než budeme krém podávat, ještě jej promícháme, aby byl nadýchaný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.