Vanilkový krém pro alergiky
10 min.
Ingredience
- 2lžičkyŽelatina
- 500mililitrůVoda pitná
- 240mililitrůSmetana sójová
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
240 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do žáruvzdorné misky vlijeme 5 lžic vody a vsypeme do ní želatinu. Necháme asi 5 minut změknout, potom misku vložíme do většího hrnce s vodní lázní a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
- 2Prošleháme sójovou smetanu a vmícháme do ní cukr, rozpuštěnou želatinu a vanilkový extrakt. Necháme 40 minut vychladnout.
- 3Než budeme krém podávat, ještě jej promícháme, aby byl nadýchaný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.