Vanilkový ledový dort s meruňkami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
10 g
Cukr
108 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr rozehřejeme se 3 lžícemi vody až vznikne světlý sirup. Poté v něm asi 5min pošírujeme vypeckované, na poloviny rozkrojené meruňky. Necháme okapat a sirup zachytíme.
  • 2
    Přilijeme do něj vylisovanou šťávu z pomeranče, směs při nízké teplotě krátce povaříme a necháme vychladnout.
  • 3
    Dortový korpus rozkrojíme na poloviny a obě polijeme sirupem. Jednu polovinu položíme na mísu řezem dolů a kolem vytvoříme z kartonu okraj. Na korpus naneseme vrstvu zmrzliny a dort necháme asi 2 hodiny chladit v mrazničce.
  • 4
    Poté na zmrzlinu rozložíme meruňky, přiklopíme druhou polovinou korpusu, navrch rozložíme zbytek meruňek a dozdobíme nahrubo nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.