Vanilkový ledový dort s meruňkami
35 min.
Ingredience
- 1kilogramMeruňky
- 100gramůCukr krupice
- 1kusPiškotový korpus vaječný
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
- 1kusPomeranče
- 100gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
10 g
Cukr
108 g
Postup přípravy
- 1Cukr rozehřejeme se 3 lžícemi vody až vznikne světlý sirup. Poté v něm asi 5min pošírujeme vypeckované, na poloviny rozkrojené meruňky. Necháme okapat a sirup zachytíme.
- 2Přilijeme do něj vylisovanou šťávu z pomeranče, směs při nízké teplotě krátce povaříme a necháme vychladnout.
- 3Dortový korpus rozkrojíme na poloviny a obě polijeme sirupem. Jednu polovinu položíme na mísu řezem dolů a kolem vytvoříme z kartonu okraj. Na korpus naneseme vrstvu zmrzliny a dort necháme asi 2 hodiny chladit v mrazničce.
- 4Poté na zmrzlinu rozložíme meruňky, přiklopíme druhou polovinou korpusu, navrch rozložíme zbytek meruňek a dozdobíme nahrubo nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.