Vanilkový mražený krém (parfait)
25 min.
Ingredience
- 130gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůČokoláda hořká
- 2kusyVejce slepičí
- 8kusůJahody zahradní
- 6decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
65 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Do nádoby dáme žloutky, celá vejce, moučkový a vanilkový cukr. Vše šleháme metlou nad párou do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí.
- 2Vychlazenou smetanu (4dl) dobře ušleháme a smícháme s vychladlým krémem.
- 3Krém rozdělíme do menších formiček a necháme zmrazit.
- 4Potom formičky vložíme na chvíli do studené vody, krém vyklopíme na misky a ozdobíme oslazenou šlehačkou (2dl), ovocem a hoblinkami čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.