Vanilkový mražený krém (parfait)

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
65 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nádoby dáme žloutky, celá vejce, moučkový a vanilkový cukr. Vše šleháme metlou nad párou do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí.
  • 2
    Vychlazenou smetanu (4dl) dobře ušleháme a smícháme s vychladlým krémem.
  • 3
    Krém rozdělíme do menších formiček a necháme zmrazit.
  • 4
    Potom formičky vložíme na chvíli do studené vody, krém vyklopíme na misky a ozdobíme oslazenou šlehačkou (2dl), ovocem a hoblinkami čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.