Vanilkový nákyp

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
315 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr s moukou, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a škrobem promícháme. Postupně přidáme mléko, máslo a za stálého míchání uvaříme.
  • 2
    Do prochladlého těsta vamícháme 5 žloutků, přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru. Nakonec do těsta zamícháme sníh, ušlehaný z 5 bílků.
  • 3
    Těstem naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou moučkovým cukrem. Nákyp pečeme asi 20 minut a upečený pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.