Vánočkový cop

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100mililitrůVoda pitná
    • 15gramůDroždí
    • 40gramůCukr krupice
    • 40gramůHera
    • 20gramůHrozinky
    • 1kusVejce slepičí
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 1baleníCukr vanilka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 2 lžíce mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek. Potom rozšleháme vejce a 1 lžíci odebereme. Zbylou část vejce přidáme ke kvásku spolu s moukou, vanilkovým cukrem, změklou Herou, rozinkami a špetkou soli. Zpracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, ze kterých uválíme válečky. Válečky spleteme do copu, který vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Necháme ještě 30 minut kynout. Nakonec cop potřeme odloženým vejce smíchaným s trochou vody a upečeme dozlatova. Během pečení můžeme cop přikrýt alobalem, aby se na povrchu nepřipaloval.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.