Vánočkový pudink s malinami
65 min.
Ingredience
- 1kusVánočka máslová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 450mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 200gramůMaliny
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
34 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Vánočku nalámeme na menší kousky a vložíme do vymaštěné zapékací mísy.
- 2Rozpustíme máslo a vánočku jím pokapeme. V misce rozmícháme vejce, mléko, cukr, skořici, vanilkový cukr a směsí přelijeme kousky vánočky v míse.
- 3Maliny omyjeme, osušíme a rozdělíme na pudink. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut. Po upečení ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 3. 8. 2015
Vánočkový pudink s malinami
Také děláme, hlavně po vánocích, když máme přebytek vánočky. Přidávám ještě rozinky.