Vánoční cukroví s rumem
30 min.
Ingredience
- 300gramůMáslo čerstvé
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 0,05decilitrRum
- 200gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
90 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme měkké máslo a utřeme ho s cukrem. Přidáme žloutky, promícháme, přisypeme mouku, vanilkový cukr, vylijeme rum a rukama vypracujeme těsto, které z misky přeložíme na moukou posypaný vál, kde těsto válečkem rozválíme. Libovolnou formičkou vykrajujeme cukroví, které skládáme na plech a pečeme v nahřáté troubě přibližně 10 minut.
- 2Upečené cukroví potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 25. 11. 2015
Vánoční cukroví s rumem
Cukroví krásně provonělo náš domov rumem. Těsto je měkké a chuťově dobré. Dobře se s ním pracovalo. Dávám palec nahoru 🙂.
Anonymní uživatel
čt 7. 12. 2017
Vánoční cukroví s rumem
Tohle je ještě horší než to první cukrový🤢😔