Vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky
30 min.

Ingredience
- Na obalování
- 150gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- Na těsto
- 100gramůOřechy vlašské
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
652 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nastrouhané (nebo v robotu pomleté) ořechy dáme do misky. Přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, máslo a žloutky.
- 2Všechny suroviny rukou dobře propracujeme na hladké těsto. Vytvarujeme z něj obdélník nebo čtverec, který zabalíme do potravinářské fólie. Vložíme do lednice, těsto necháme odpočinout nejméně 60 minut. Takto připravené vydrží v lednici i celý týden.
- 3Z vychladlého a odpočatého těsta vytvarujeme dlouhý pás silný 2 - 3 cm, ze kterého nakrájíme malé válečky, dlouhé 5 - 6 cm. Válečky palcem a ukazováčkem na obou rukách ohneme do tvaru rohlíčků.
- 4Skládáme vedle sebe na papírem vyložený plech, vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 170 stupních přibližně 8 - 10 minut.
- 5Upečené rohlíčky necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.