Vánoční kokosky
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 350gramůCukr moučkový
- 350gramůKokos strouhaný
- 3mililitryCitronová šťáva
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Do většího nízkého hrnce vlijeme vodu, přivedeme k varu, tím připravíme vodní lázeň. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přisypeme cukr, chvilku šleháme, misku se sněhem vložíme do vodní lázně. Šleháme tak dlouho, až směs bude úplně hladká a cukr rozpuštěný. Odstavíme z lázně, za častého prošlehání necháme vychladnout.
- 2Do vychladlého sněhu přisypeme strouhaný kokos, přidáme citrónovou šťávu a promícháme. Z připraveného těsta lžící vykrajujeme malé kopečky a pokládáme na pečicím papírem vyložený plech. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 15 - 20 minut při 140 stupních.
- 3Po upečení necháme volně vychladnout, poté ještě dáme na pár dní odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 12. 2015
Vánoční kokosky
Kokosky u nás nesmějí chybět a tak jsem recept odzkoušela hned z dvojité dávky. Krásně se s hmotou pracovalo a upekly se nádherně. Pekla jsem na 110°C a čas nechám na každého podle zkušeností s troubou.