Vánoční koule z burisonů s čokoládou
55 min.
Ingredience
- 350gramůCukr moučkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 200gramůBurisony
- 50gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1183 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
53 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
1 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1V širším hrnci za stálého míchání necháme zkaramelizovat cukr. V cukru na ohni rozmíchmáme máslo a kondenzované mléko.
- 2Za stálého míchání do těsta přidáváme burisony. Hmotu důkladně promícháme, odstavíme z ohně a ještě z teplé hmoty rukama vytvarujeme kouličky, které ukládáme do cukrářských košíčků. V košíčcích necháme kouličky ztuhnout.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a ztuhlé kouličky čokoládou ozdobíme. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění, především o Vánocích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.