Vánoční koule z burisonů s čokoládou

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 350gramůCukr moučkový
    • 250gramůMáslo čerstvé
    • 500mililitrůMléko zahuštěné slazené
    • 200gramůBurisony
    • 50gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1183 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
53 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
1 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V širším hrnci za stálého míchání necháme zkaramelizovat cukr. V cukru na ohni rozmíchmáme máslo a kondenzované mléko.
  • 2
    Za stálého míchání do těsta přidáváme burisony. Hmotu důkladně promícháme, odstavíme z ohně a ještě z teplé hmoty rukama vytvarujeme kouličky, které ukládáme do cukrářských košíčků. V košíčcích necháme kouličky ztuhnout.
  • 3
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a ztuhlé kouličky čokoládou ozdobíme. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění, především o Vánocích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.