Vánoční kroucené sušenky s mandlemi

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
46 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vytřeme máslem. Loupané mandle rozdrtíme na drobnější kousky a smícháme je s 15g moučkového cukru. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  • 2
    V míse vyšleháme změklé máslo s 55g moučkového cukru do pěny, přidáme 2 bílky a šleháme do doby, až se vše dokonale spojí. Postupně do vzniklého krému přidáme vanilkový extrakt a po částech zamícháme mouku a nakonec drcené mandle s cukrem. Těsto by mělo mít polotuhou konzistenci. Pomocí lžíce na plech naneseme kopečky těsta, z každého kopečku vytvoříme lžicí placičku o průměru asi 10 cm, silnou 3-4mm. Posypeme je mandlovými lupínky a dáme do trouby na 5 minut péct. Sušenky by měly mít krásnou zlatou barvu, okraje budou zlatohnědé. Vyjmeme je z trouby a hned, co nejrychleji, každou horkou sušenku přehneme (zkroutíme) přes kovovou formičku ve tvaru trubičky. Vychladlé by se nedaly tvarovat.
  • 3
    Sušenky odložíme do krabice a necháme je odležet několik hodin i dní. Jsou výborné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.