Vánoční omáčka ze sušeného ovoce

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drobně nakrájená jablka vložíme do kastrůlku, přidáme pokrájené švestky, nasekané ořechy, vsypeme vanilkový cukr a zalijeme vodou. Za stálého míchání směs přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a vaříme dalších 35 - 40 minut.
  • 2
    Perník rozkrájíme na kousky, přidáme do vařící se směsi a mícháme do rozpuštění perníku. Po rozpuštění perníku omáčka zhoustne, přimícháme na malé kousky nakrájenou čokoládu a opět mícháme až do rozpuštění čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.