Vánoční oplatky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozkvedláme mléko s cukrem, 30 g rozpuštěného másla, hladkou moukou, vejcem a vanilkovým cukrem.
  • 2
    Formu na pečení oplatek potřeme zbylým rozpuštěným máslem, nalijeme na ni trochu těsta, uzavřeme a upečeme postupně oplatky.
  • 3
    Po upečení oplatky položíme na pracovní desku, aby se nezkroutily.
  • 4
    Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.