Vánoční ořechová srdíčka

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, drcené ořechy, přidáme máslo, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka různých velikostí, vyskládáme na tukem pomazaný plech a dáme péct. Pečeme asi 20 až 25 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme čokoládu na vaření, drcené ořechy, důkladně promícháme a jakmile bude čokoláda roztavená, odstavíme. Vychladlá srdíčka potřeme polevou, necháme zaschnout a můžeme jimi zdobit stromeček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.