Vánoční ořechová srdíčka
55 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 20gramůOřechy lískové
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 15gramůTuk
- Poleva
- 60gramůČokoláda na vaření
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůOřechy lískové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, cukr, drcené ořechy, přidáme máslo, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka různých velikostí, vyskládáme na tukem pomazaný plech a dáme péct. Pečeme asi 20 až 25 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 3V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme čokoládu na vaření, drcené ořechy, důkladně promícháme a jakmile bude čokoláda roztavená, odstavíme. Vychladlá srdíčka potřeme polevou, necháme zaschnout a můžeme jimi zdobit stromeček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.