Vánoční ořechový dort

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
67 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse našleháme žloutky s polovinou dávky cukru, po částech vmícháme vodu, prosátou mouku, mleté ořechy a nakonec „zabalíme“ pevný sníh z bílků a druhé poloviny cukru. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a v mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.
  • 2
    Upečený korpus necháme úplně vychladnout.
  • 3
    V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme škrob a žloutky a za stálého míchání svaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, přimícháme kakao, rum, vanilkový cukr a po částech pudink.
  • 4
    Korpus rozkrojíme na tři placky, které spojíme krémem a potřeme krémem i po obvodu. Dort necháme v chladničce ztuhnout, poté přelijeme polevou. Polevu připravíme z čokolády a másla, které společně umícháme ve vodní lázni.
  • 5
    Dort před podáváním zdobíme pevně ušlehanou smetanou se ztužovačem a sypeme strouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.