Vánoční perníčky tmavé

45 min.
Evropa

Ingredience

      • 2litryVoda pitná
      • 100gramůMed včelí
      • 60gramůCukr krupice
      • 80gramůHera
      • 350gramůMouka pšeničná hladká
      • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
      • 20gramůCukr vanilka
      • 2lžíceKakao
      • 10gramůSkořice mletá
      • 1lžičkaKoření perníkové
      • 2kusyVejce slepičí
    Počet porcí:
    20

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    131 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    4 g
    Sacharidy
    22 g
    Vláknina
    310 mg
    Cukr
    7 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do většího hrnce nalijeme vodu, zahřejeme ji a do hrnce ponoříme menší hrnec, do kterého dáme med, cukr a v připravené vodní lázni med s cukrem za stálého míchání rozvaříme.
    • 2
      Mouku s kypřícím práškem přesejeme do mísy, přidáme Heru, vsypeme vanilkový cukr, skořici, kakao, perníkové koření, celá vejce, rozvařený med s cukrem. Vypracujeme hladké těsto, které z mísy vyklopíme na moukou posypaný val, válečkem rozválíme a různými formičkami vykrajujeme tvary. Naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Může to být i méně, proto je dobré hlídat průběh pečení.
    • 3
      Upečené perníčky naskládáme do krabice a necháme uskladněné, aby změkly.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
    Anonymní uživatel
    st 9. 12. 2015
    Vánoční perníčky tmavé
    Perníčky byly krásně naskočené. Provoněly celý dům. Recept je velice snadný. S těstem se pracovalo moc hezky. S dětmi jsme perníčky nazdobili až po pár dnech, kdy byly částečně změklé.