Vánoční pudink po anglicku

315 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na mírném ohni v hrnci vaříme směs želé s nadrobno nasekanými datlemi, opláchnutými rozinkami, vodou a jedlou sodou. Směs přivedeme k varu, přidáme máslo a mícháme dokud se máslo nerozpustí, stáhneme z ohně, přilejeme koňak a nechámne chladnout.
  • 2
    Vychladlou směs přelijeme do větší mísy a přimícháme rozšlehaná vejce, hnědý nerafinovaný cukr, mouku s práškem do pečiva, perníkové koření, mletou skořici, nastrouhaný muškátový oříšek a čokoládové vločky.
  • 3
    Připravenou směs nalijeme do ohnivzdorné formy (objem asi 2 l), uzavřeme pokličkou nebo pečicím papírem a folií a zajistíme gumičkou. Uzavřenou formu zavěsíme do hrnce s vroucí vodou a v páře na mírném ohni vaříme 4-5 hodin, vytáhneme z hrnce a necháme vychladnout.
  • 4
    Pudink můžeme připravit den předem nebo ho vařit v páře 1-2 hodiny v den podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.