Vánoční roláda s hořkou čokoládou
55 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 50gramůKakao
- 1lžičkaCukr vanilka
- 5lžičekCukr moučkový
- Krém
- 175gramůČokoláda hořká
- 250gramůCukr krupice
- 225gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr vanilka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
53 g
Cukr
43 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 2Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme z bílků a 50 g cukru tuhý sníh.
- 3Do další mísy dáme žloutky, zbytek cukru a vyšleháme hustou žlutou pěnu. Poté přimícháme vanilkový cukr a kakao. Nakonec do těsta pomalu a zlehka přimícháme sníh z bílků.
- 4Plech vyložíme pečícím papírem a vylijeme do něj těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Poté necháme piškot zchladnout.
- 5Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu.
- 6Do mísy nasypeme cukr, přidáme máslo a utřeme v hladký krém. Nakonec přidáme vanilkový cukr a rozpuštěnou čokoládu.
- 7Piškotovému plátu ořízneme okraje tak, aby vznikl obdélník. Celou plochu piškotu potřeme čokoládovým krémem (trochu si necháme na pomazání povrchu rolády) a piškot srolujeme a položíme na připravený tác.
- 8Nakonec povrch rolády potřeme zbytkem čokoládového krému. Před podáváním dezert pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.