Vánoční sněhové řetězy

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
40 g
Cukr
40 g
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přišleháme 70g moučkového cukru. Poté přilijeme krystalový cukr svařený ve vodě a šleháme do vychladnutí. Přidáme zbytek cukru a hmotu rozdělíme na dvě části. Menší díl obarvíme červeným bretonem, druhou polovinu necháme bílou.
  • 2
    Hmoty vložíme do kornoutů s trubičkou. Na vymazaný nebo povoskovaný plech nastříkáme obarveným sněhem hubinky, na ně napneme stříbrnou nit a na ni vytvoříme hubinky z bílého sněhu.
  • 3
    Řetězy usušíme v mírně vyhřáté troubě, v teplejší troubě poté necháme zrůžovět.
  • 4
    Použijeme jako jedlou ozdobu na vánoční stromek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.