Vánoční sněhové řetězy
60 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 130gramůCukr moučkový
- 190gramůCukr krystal
- 0,25litrVoda pitná
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
40 g
Cukr
40 g
Vápník
3 mg
Postup přípravy
- 1Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přišleháme 70g moučkového cukru. Poté přilijeme krystalový cukr svařený ve vodě a šleháme do vychladnutí. Přidáme zbytek cukru a hmotu rozdělíme na dvě části. Menší díl obarvíme červeným bretonem, druhou polovinu necháme bílou.
- 2Hmoty vložíme do kornoutů s trubičkou. Na vymazaný nebo povoskovaný plech nastříkáme obarveným sněhem hubinky, na ně napneme stříbrnou nit a na ni vytvoříme hubinky z bílého sněhu.
- 3Řetězy usušíme v mírně vyhřáté troubě, v teplejší troubě poté necháme zrůžovět.
- 4Použijeme jako jedlou ozdobu na vánoční stromek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.