Vánoční srdíčka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, přisypeme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, žloutky a nakonec přilijeme rum. Ze všech surovin vypracujeme tuhé a lesklé těsto, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme odležet do lednice nejméně na 30 minut.
  • 2
    Pracovní desku posypeme moukou, přeložíme na ní těsto a rozválíme na velký plát o síle 5 mm. Z těsta tvarujeme vykrajovací formičkou srdíčka, která skládáme vedle sebe na suchý plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, při 180 stupních.
  • 3
    Upečená srdíčka necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je sebereme a necháme volně vychladnout. Naskládáme do dózy, uzavřeme a necháme alespoň týden odpočívat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.