Vařená buchta
70 min.
Ingredience
- 1hrnekVoda pitná
- 2hrnkyCukr krupice
- 2lžíceKakao - prášek
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůTuk Hera jedlý
- 1hrnekKokos - mletý (Kopra)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Tuk rozpustíme, přidáme vodu, cukr a kakao a vše za stálého míchání 5 minut vaříme.
- 2Dáme stranou 1 skleničku hmoty.
- 3Do zbylé vychladlé hmoty dáme vejce, vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva.
- 4Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
- 5Upečenou buchtu necháme vychladnout.
- 6Zalijeme oddělenou hmotou a posypeme kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 13. 8. 2015
Vařená buchta
Tento močník občas dělávám, mám rozpis na hrníčky. Dávám malinko méně vody, taky méně cukru a kokosu stačí polovina. Tady jsem na zalití moučníku po upečení přidala trochu rumu, může se použít i rumové aroma. Je vláčný a není to žádná dusivka.
Anonymní uživatel
pá 15. 12. 2017
Vařená buchta
apsolutně se nepovedla, když smíchám ingredience vznikne jen sra*ka a ne těsto. za mě palec dolů!!!!!!!!😠