Vařená rybízová marmeláda

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
90 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralý rybíz otrháme, očistíme a propláchneme vodou. Umeleme na ovocném mlýnku, přisypeme cukr a odložíme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím občas promícháme.
  • 2
    Poté zahřejeme a za stálého míchání po částech vaříme do zhoustnutí. Vždy cca 2dl kaše na jedno vaření.
  • 3
    Horký džem ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.