Vařená rybízová marmeláda
50 min.
Ingredience
- 2litryRybíz červený
- 1,2kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
90 g
Postup přípravy
- 1Zralý rybíz otrháme, očistíme a propláchneme vodou. Umeleme na ovocném mlýnku, přisypeme cukr a odložíme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím občas promícháme.
- 2Poté zahřejeme a za stálého míchání po částech vaříme do zhoustnutí. Vždy cca 2dl kaše na jedno vaření.
- 3Horký džem ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.