Vařené hovězí maso se zázvorem
230 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 100gramůZázvor celý
- 500mililitrůGranule dashi
- 170mililitrůVíno Saké
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 80gramůCukr krupice
- 125mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
500 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme olej, rozpálíme a vhodíme na kostky nakrájené hovězí maso. Smažíme asi 5 minut ze všech stran.
- 2Maso vyndáme a dáme stranou. Z hrnce vylijeme olej, vyčístíme ho a kostky masa tam znovu vhodíme a zalijeme vodou, aby maso bylo ponořené. Přidáme najemno nakrájený zázvor a vaříme při snížené teplotě asi 2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Poté scedíme. Vývar vylijeme. Kostky masa dáme stranou.
- 3Do nového hrnce dáme dashi, saké, mirin, sójovou omáčku, cukr a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Přidáme hovězí kostky a vaříme přibližně 1 hodinu, dokud maso nebude měkké. Sundáme z plotny a necháme ještě 30 minut dojít. Kostky masa odložíme do misky.
- 4Hrnec znovu dáme na plotnu a přivedeme k varu, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak do omáčky znovu vhodíme maso a promícháme. Takto hotové maso servírujeme do hlubších misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.