Vareňje z meruněk
50 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 1kilogramMeruňky
- 1500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme cukrový sirup: do kastrolu vsypeme cukr, zalijeme vodou, uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
- 2Meruňky dobře omyjeme ve vodě, přepůlíme a vypeckujeme. Na takto připravené meruňky vlijeme horký sirup a necháme přikryté stát 24 hodin. Druhý den sirup slijeme, dáme vařit, necháme přejít varem a znovu jím meruňky zalijeme, poté opět necháme 24 hodin stát.
- 3Třetí den v sirupu meruňky povaříme, dokud nebude vareňje hotové, tedy průzračné. Necháme je vychladnout a naplníme do sklenic, které pečlivě uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.