Vareňje z meruněk

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Sacharidy
32 g
Vláknina
400 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme cukrový sirup: do kastrolu vsypeme cukr, zalijeme vodou, uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
  • 2
    Meruňky dobře omyjeme ve vodě, přepůlíme a vypeckujeme. Na takto připravené meruňky vlijeme horký sirup a necháme přikryté stát 24 hodin. Druhý den sirup slijeme, dáme vařit, necháme přejít varem a znovu jím meruňky zalijeme, poté opět necháme 24 hodin stát.
  • 3
    Třetí den v sirupu meruňky povaříme, dokud nebude vareňje hotové, tedy průzračné. Necháme je vychladnout a naplníme do sklenic, které pečlivě uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.