Vařený angreštový sirup

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Rozmačkáme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Čistou šťávu přecedíme přes plátno nebo ji stáčíme gumovou hadičkou a přelijeme do kastrolu.
  • 2
    Na silném ohni přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme cukr. Jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Pěnu z povrchu sebereme a šťávu přivedeme opět k varu. Velmi krátce povaříme.
  • 3
    Horký sirup rozdělíme do vyhřátých sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.