Vařený angreštový sirup
30 min.
Ingredience
- 15gramůCitronová šťáva
- 1kilogramAngrešt
- 1,5kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Rozmačkáme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Čistou šťávu přecedíme přes plátno nebo ji stáčíme gumovou hadičkou a přelijeme do kastrolu.
- 2Na silném ohni přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme cukr. Jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Pěnu z povrchu sebereme a šťávu přivedeme opět k varu. Velmi krátce povaříme.
- 3Horký sirup rozdělíme do vyhřátých sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.