Vařený dip s medem a šalotkou
35 min.
Ingredience
- 5lžicVoda pitná
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 4lžíceMed včelí
- 3lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceLimetková kůra
- 75gramůMáslo bylinkové
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
79 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Šalotku očistíme a nakrájíme na jemno.
- 2V hrnci rozpálíme olej, na kterém opečeme šalotku, když zesklovatí, přimícháme k ní vodu, med, limetkovou šťávu, limetkovou kůru a vaříme, dokud se trochu tekutiny neodpaří.
- 3Dip odstavíme a přimícháme do něj bylinkové máslo, které necháme v dipu samovolně rozpustit.
- 4Hotový dip nandáme do misek a můžeme ihned servírovat
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.