Vařený kávový nákyp v páře
86 min.
Ingredience
- 25gramůTuk
- 2lžíceCukr třtinový
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,45lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 6lžicMléko polotučné
- 1lžičkaKávový extrakt - tekutý
- 3decilitryMléko plnotučné
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceSolamyl
- 1lžičkaKakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
406 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť a vymícháme vláčné těsto.
- 2Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do pařáku. Přikryté vaříme v páře 75 minut.
- 3Do pánve dáme mléko, třtinový cukr, kakaový prášek a prohřejeme, až se cukr rozpustí. Smícháme solamyl se 4 lžícemi studené vody a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Povaříme 1 minutu.
- 4Nákyp překlopíme na ohřátou servírovací mísu a přelijeme omáčkou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.