Vařený pstruh ve vývaru

30 min.
Japonsko

Ingredience

    • 250mililitrůGranule dashi
    • 125mililitrůVíno Saké
    • 80mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
    • 60mililitrůOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžičkaZázvor mletý
    • 1kusŠalotka
    • 1000gramůPstruh
    • 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
188 mg
Cukr
662 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké hluboké pánve nalijeme mirin, saké, sójovou omáčku, zázvor, cukr a dashi. Povaříme dokud se cukr nerozpustí.
  • 2
    Do ryby uděláme z každé strany tři zářezy. Ryby vložíme do pánve se šťávou a necháme vařit asi 7 minut.
  • 3
    Pokud rybu vaříme vcelku, nemusíme ji otáčet aby se nerozlomila, ale jen ji podléváme vývarem.
  • 4
    Takto uvařenou rybu přendáme na talíř, přelijeme vývarem a posypeme nakrájenou šalotkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.