Vdolky s hrozinkami
20 min.
Ingredience
- 250gramůHrozinky
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 250mililitrůMléko polotučné
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
202 g
Vláknina
9 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do mísy si nasypeme mouku, prášek do pečiva, hrozinky a promícháme. Přidáme ušlehanou smetanu, mléko a vše zpracujeme.
- 2Těsto dáme na vál, který posypeme moukou a uděláme z něj plát vysoký asi 3 cm. Hrnečkem vykrájíme kolečka, která dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut.
- 3Podáváme s džemem dle chuti a ozdobené kopečkem šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.