Vdolky s hrozinkami

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůHrozinky
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
202 g
Vláknina
9 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy si nasypeme mouku, prášek do pečiva, hrozinky a promícháme. Přidáme ušlehanou smetanu, mléko a vše zpracujeme.
  • 2
    Těsto dáme na vál, který posypeme moukou a uděláme z něj plát vysoký asi 3 cm. Hrnečkem vykrájíme kolečka, která dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut.
  • 3
    Podáváme s džemem dle chuti a ozdobené kopečkem šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.