Vdolky s jahodovou pěnou
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůDroždí
- 2decilitryMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr moučkový
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
80 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrníčku nalijeme mléko, které zahřejeme na vlažné, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku vsypeme do mísy, přidáme celá vejce, máslo, vanilkový cukr, kypřící prášek, cukr a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teplé vykynout.
- 2Vál posypeme hladkou moukou a vyklopíme vykynuté těsto, rozválíme jeden velký plát silný 2 cm a skleničkou vykrajujeme kolečka. Každé kolečko vezmeme do ruky a uprostřed uděláme díru.
- 3Na pánev vylijeme 0,5 l oleje, do rozpáleného oleje dáváme kolečka s dírkou uprostřed a rychle je opečeme z obou stran. Pomalým pečením by nasákla olejem a hodně mastná nejsou dobrá. Do růžová upečené a křupavé vdolky obalujeme v moučkovém cukru a zdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.