Vdolky s jahodovou pěnou

50 min.

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 30gramůDroždí
    • 2decilitryMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1lžíceCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 30gramůMouka pšeničná hladká
    • 500mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
80 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrníčku nalijeme mléko, které zahřejeme na vlažné, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku vsypeme do mísy, přidáme celá vejce, máslo, vanilkový cukr, kypřící prášek, cukr a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teplé vykynout.
  • 2
    Vál posypeme hladkou moukou a vyklopíme vykynuté těsto, rozválíme jeden velký plát silný 2 cm a skleničkou vykrajujeme kolečka. Každé kolečko vezmeme do ruky a uprostřed uděláme díru.
  • 3
    Na pánev vylijeme 0,5 l oleje, do rozpáleného oleje dáváme kolečka s dírkou uprostřed a rychle je opečeme z obou stran. Pomalým pečením by nasákla olejem a hodně mastná nejsou dobrá. Do růžová upečené a křupavé vdolky obalujeme v moučkovém cukru a zdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.