Vdolky z litého těsta
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMed včelí
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do misky, přisypeme kypřící prášek, spolu smícháme, přidáme vanilkový cukr, vejce, med, máslo, přísady v misce vyšleháme na hladké těsto, které necháme 5 minut odpočinout.
- 2Troubu předehřejeme, připravíme pečící formu na muffiny, důlky formy dobře potřeme olejem, vložíme do trouby na 3 minuty zahřát. Připraveným těstem naplníme důlky, ale neplníme plné, těsto při pečení nabude. Těstem naplněnou formu vložíme do trouby a pečeme nejméně 20 minut.
- 3Upečené vdolky vytáhneme z trouby, vyklopíme je z formy, rozdělíme na porce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.