Vejce na hniličko
17 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5lžíceSůl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
1 g
Cukr
893 mg
Vápník
106 mg
Postup přípravy
- 1Vejce dáme do 1,5 litru vody v kastrolu.
- 2Počkáme, až voda přijde do varu, potom přidáme 1,5 polévkové lžíce soli.
- 3Voda přišla do varu a my začneme měřit 7 minut.
- 4Po 7 minutách vypneme vařič, celý kastrol dáme pod ledovou vodu a rychle zchladíme, aby se nám vajíčka lépe loupala.
- 5Vajíčka oloupeme a omyjeme.
- 6Můžeme servírovat na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
čt 3. 4. 2014
Já používám malý hrnec, dám 0,5 litru vody a uvařím v něm 3 vejce. Sůl dávám hned, aby vejce napraskla.