Vejce na hniličko

17 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
1 g
Cukr
893 mg
Vápník
106 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce dáme do 1,5 litru vody v kastrolu.
  • 2
    Počkáme, až voda přijde do varu, potom přidáme 1,5 polévkové lžíce soli.
  • 3
    Voda přišla do varu a my začneme měřit 7 minut.
  • 4
    Po 7 minutách vypneme vařič, celý kastrol dáme pod ledovou vodu a rychle zchladíme, aby se nám vajíčka lépe loupala.
  • 5
    Vajíčka oloupeme a omyjeme.
  • 6
    Můžeme servírovat na talíř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
čt 3. 4. 2014
Já používám malý hrnec, dám 0,5 litru vody a uvařím v něm 3 vejce. Sůl dávám hned, aby vejce napraskla.