Vejce plněná II

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvařená natvrdo oloupeme, příčně rozpůlíme, špičky bílků zkrojíme tak, aby stály.
  • 2
    Kůrku odkrojíme od žemle, střídku nakrájíme na tlustší plátky, pokropíme mlékem a vymačkáme.
  • 3
    Žloutky vyjmeme, prolisujeme. Máslo utřeme s prolisovanými sardelemi, přidáme žloutky, vymačkanou žemli a zakapeme trochou citrónové šťávy. Směs řádně rozmícháme, dáme ji do plátěného pytlíku s hladkou trubičkou a vršíme do důlků v bílcích hodně do výšky. Na vrchol položíme po jednom kaparu a podkládáme na listy salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.