Vejce plněná II
25 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 4kusySardelové řezy
- 1kusKapary sterilované
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1šálekMléko polotučné
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvařená natvrdo oloupeme, příčně rozpůlíme, špičky bílků zkrojíme tak, aby stály.
- 2Kůrku odkrojíme od žemle, střídku nakrájíme na tlustší plátky, pokropíme mlékem a vymačkáme.
- 3Žloutky vyjmeme, prolisujeme. Máslo utřeme s prolisovanými sardelemi, přidáme žloutky, vymačkanou žemli a zakapeme trochou citrónové šťávy. Směs řádně rozmícháme, dáme ji do plátěného pytlíku s hladkou trubičkou a vršíme do důlků v bílcích hodně do výšky. Na vrchol položíme po jednom kaparu a podkládáme na listy salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.