Vejce sázené (volské oko) na slanině

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do tvořítka vložíme na plátky nakrájenou slaninu. Částečně ji roztavíme a vyklepneme na ni vejce. Zvolna pečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl.
  • 2
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 9. 2015
Vejce sázené (volské oko) na slanině
Chutná rychlovka. Dělám na všechny způsoby např. slanina s nivou a jarní cibulkou. Taková snídaně na vidličku je fajn 😁.