Vejce sázené (volské oko) na slanině
15 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 10kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
31 mg
Postup přípravy
- 1Do tvořítka vložíme na plátky nakrájenou slaninu. Částečně ji roztavíme a vyklepneme na ni vejce. Zvolna pečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl.
- 2Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 9. 2015
Vejce sázené (volské oko) na slanině
Chutná rychlovka. Dělám na všechny způsoby např. slanina s nivou a jarní cibulkou. Taková snídaně na vidličku je fajn 😁.