Vejce zeťova

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
500 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Uvařená vejce 3x propíchneme zubním párátkem. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme vejce, aby byla do zlatova a křupavá. Přemístíme na papírový ubrousek. Podélně vejce rozpůlíme a dáme na servírovací mísu.
  • 2
    Lžíci oleje dáme stranou, zbytek vylijeme. Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmažíme nakrájenou cibuli a chilli papričky, aby byly lehce křupavé. Necháme okapat.
  • 3
    Ohřejeme v pánvi lžíci vody, maggi a pyré z tamarindu a povaříme 5 minut, do zhoustnutí.
  • 4
    Přelijeme vejce omáčkou a nasypeme na ně cibuli a chilli. Okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.