Vejce zeťova
30 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1kusCibule
- 2kusyChilli paprička
- 2lžičkyTamarindové pyré
- 500mililitrůVoda pitná
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžícePolévkové koření Maggi
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
500 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Uvařená vejce 3x propíchneme zubním párátkem. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme vejce, aby byla do zlatova a křupavá. Přemístíme na papírový ubrousek. Podélně vejce rozpůlíme a dáme na servírovací mísu.
- 2Lžíci oleje dáme stranou, zbytek vylijeme. Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmažíme nakrájenou cibuli a chilli papričky, aby byly lehce křupavé. Necháme okapat.
- 3Ohřejeme v pánvi lžíci vody, maggi a pyré z tamarindu a povaříme 5 minut, do zhoustnutí.
- 4Přelijeme vejce omáčkou a nasypeme na ně cibuli a chilli. Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.