Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou
35 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 5lžicVývar slepičí
- 3lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
522 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme jako ztracená.
- 2Kromě másla smícháme všechny přísady v hrnku a zahřejeme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne (nesmí se však vařit). Odstavíme z ohně, po kouskách přidáme máslo, pokud to bude třeba, ještě mírně prohřejeme.
- 3Vajíčko vložíme na lastury, kolem věnec z hrášku, přelijeme omáčkou.
- 4Jako přílohu podáváme bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.