Velikonoční bábovičky v různých tvarech
35 min.
Ingredience
- Na těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůOlej rostlinný
- 50gramůMléko polotučné
- 145gramůMouka polohrubá
- 0,3kusCukr vanilka
- 0,3kusKypřicí prášek do pečiva
- 2špetkyCitronová kůra
- Na vymazání formy
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePšeničná mouka hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
957 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a celá vejce do husté a bílé pěny. Pak už opatrně, pomalu a střídavě přidáváme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Raději už použijeme vařečku a pracujeme ručně, aby pěna neklesla.
- 2Plech - formu s velikonočními motivy lehce vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a rozdělíme těsto.
- 3Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 3. 2017
Velikonoční bábovičky v různých tvarech
Vypadá to výborně a taky to skvěle chutná :)