Velikonoční bábovičky v různých tvarech

35 min.
Evropa

Ingredience

  • Na těsto
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100gramůCukr krupice
    • 50gramůOlej rostlinný
    • 50gramůMléko polotučné
    • 145gramůMouka polohrubá
    • 0,3kusCukr vanilka
    • 0,3kusKypřicí prášek do pečiva
    • 2špetkyCitronová kůra
  • Na vymazání formy
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
957 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a celá vejce do husté a bílé pěny. Pak už opatrně, pomalu a střídavě přidáváme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Raději už použijeme vařečku a pracujeme ručně, aby pěna neklesla.
  • 2
    Plech - formu s velikonočními motivy lehce vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a rozdělíme těsto.
  • 3
    Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 3. 2017
Velikonoční bábovičky v různých tvarech
Vypadá to výborně a taky to skvěle chutná :)