Velikonoční bábovka
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 185mililitrůMléko polotučné
- 185gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr třtinový
- 2kusyVejce slepičí
- 85mililitrůSirup javorový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 10kusůČokoládová vejce
- 185mililitrůSamokypřicí mouka
- 60gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
647 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Na 180 stupňů rozpálíme troubu. V míse vymícháme dohladka cukr, máslo, vejce, javorový sirup, mouku, samokynoucí mouku, skořici, mléko a mletý muškátový oříšek.
- 2Vymažeme si bábovkovou formu a vlijeme do ní těsto. Pečeme asi 40 minut. Poté necháme 5 minut vychladnout ve formě a bábovku vyklopíme na mřížku.
- 3Před podáváním naplníme střed bábovky čokoládovými vajíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.