Velikonoční beránek

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůCukr moučkový
    • 150gramůMouka polohrubá
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusCukr vanilka
    • 60gramůTuk Hera jedlý
    • 3kusyVejce slepičí
    • 0,25litrMléko polotučné
    • 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
972 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky, cukr a změklou heru utřeme do pěny.
  • 2
    Ušleháme z bílků sníh.
  • 3
    K cukru s tukem a žloutky přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a vlijeme mléko. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  • 4
    Vymažeme formu herou a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 3. 2016
Velikonoční beránek
Moc dobrý beránek, vláčný, jednoduchý. Jen mléka jsem dala pouhých 1,5 dl a stačilo to, obávám se, že plná dávka by zapříčinila příliš řídké těsto. I v jiných receptech na beránka je na podobné množství mouky jen asi poloviční množství tekutin. Začátečník v pečení by zřejmě dal plnou dávku a byl by zklamaný. Z toho důvodu nemůžu dát palec nahoru. Škoda 😬