Velikonoční beránek s mákem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
55 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme žloutky s cukrem, postupně vmícháme olej, teplou vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme mletý mák, citronovou šťávu a pevný sníh ušlehaný z bílků, který do těsta „zabalíme“. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali.
  • 2
    V troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova.
  • 3
    Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.