Velikonoční beránek s mákem
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 150mililitrůVoda pitná
- 100gramůMouka polohrubá
- 150gramůMák mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
55 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme žloutky s cukrem, postupně vmícháme olej, teplou vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme mletý mák, citronovou šťávu a pevný sníh ušlehaný z bílků, který do těsta „zabalíme“. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali.
- 2V troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova.
- 3Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.