Velikonoční beránek z banánového těsta

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
58 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
2 g
Cukr
69 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Banány rozmixujeme, z bílků ušleháme pevný sníh.
  • 2
    Změklou Heru utřeme s prosátým cukrem, přidáme postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřícím práškem. Na závěr do těsta „zabalíme“ sníh z bílků.
  • 3
    Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
  • 4
    Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Zda je beránek upečený, ověříme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.